Nagyon rossz vége lett Kenyában egy terrorista próbaakciónak

2015.11.30. 19:21

Egy ember meghalt Kenyában egy egyetemi próba terrorakció során, írja az Aljazeera. Nairobi egyik egyetemén kezdtek el vaktöltényekkel lövöldözni a biztonsági erők, hogy felkészítsék a diákokat egy hasonló szituációra.

A Strathmore Egyetem campusán azonban olyan jól sikerült a megtévesztő próbaakció, hogy egy 33 éves alkalmazott fejsérülések miatt meghalt. Hivatalosan nem tudni az okát, de több forrás is arról ír, hogy sokan egyszerűen kiugrottak a harmadik emeletről az életüket féltve. Ezt alátámasztja az egyik Twitter-fotó is, amin jól látható, hogy a diákok az ablakok peremére kimászva próbálnak menekülni.

A kenyai Vöröskereszt szerint két embert kórházban ápolnak, az AFP értesülései szerint egyiküket súlyos állapotban.

A próbára a pár hónappal korábban történt terrortámadás miatt volt szükség, amikor az al-Sabáb fegyveresei túszul ejtettek és meggyilkoltak 147 diákot a Garrissa Egyetemen.

A káosz azért is alakulhatott ki, mert a tanulók csak lövéseket hallottak, de nem tudták megállapítani, hogy nem éles, hanem vaktöltényekről van csak szó. Ezzel akarták tesztelni az intézmény felkészültségét és a segélycsapatok bevethetőségét, de a próba túl jól sikerült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport