Megkéseltek három férfit a londoni metróban

2015.12.05. 23:00 Módosítva: 2015.12.06. 16:34
Közben azt kiabálta a támadó: ezt Szíriáért kapjátok!

Három embert késeltek meg London külvárosában, a leytonstone-i metróállomáson szombat este. Az egyik áldozat, egy 59 éves férfi súlyosan megsebesült, mert nyakon szúrták. A muszlim támadó egy késsel ment a metróba, ahol a szemtanúk és egy videó alapján azt kiabálta (többek közt): „ha továbbra is szórakoztok Szíriával, kiontjuk a véreteket!

A rendőrök sokkolópisztollyal állították meg a támadót, egy 29 éves fekete férfit, aki az utasokat fenyegette a metróban. Az angol rendőrség közölte, hogy terrorcselekményként tartja számon a késelést. Ha van hozzá gyomra, ezen a linken azt is megnézheti, hogy nézett ki a helyszín a késelés után, de figyelmeztetjük, nem kellemes látvány (Mirror).

A támadót letartóztatták, és házkutatást tartottak nála kelet-londoni otthonában.

Nagy-Britannia csütörtökön kapcsolódott be az Iszlám Állam szíriai állásai elleni nemzetközi légi hadműveletekbe, miután a kormány erre vonatkozó indítványát a londoni alsóház előző nap, tízórás vita után jelentős többséggel jóváhagyta - írja az MTI.

A Nagy-Britanniában érvényben lévő terrorkészültség szintje nem változott, továbbra is a második legmagasabb, ami a hivatalos meghatározás szerint "súlyos mértékű" terrorfenyegetettséget jelent. Ez a riasztási szint azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint Nagy-Britanniában "jelentős valószínűséggel" lehet számítani terrortámadási kísérletre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport