Vencel
7 °C
24 °C

Óriási lángok egy moszkvai gyárnál

2015.12.10. 22:48

Hatalmas lángokban ég a tusinói gépgyár Moszkvában, a tűz 15 ezer négyzetméteren pusztít – közölte a Ria Novosztyi. A helyi idő szerint este kilenc körül keletkezett tűzben robbanások hangját is lehetett hallani, erről szemtanúk számoltak be a Newsru.comnak. A raktárban vegyszereket őriztek, ezek a palackok okozták a detonációkat.

A katasztrófavédelemért felelős minisztérium szerint azonban a tűz terjedésének veszélye nem fenyeget, megfelelő erők állnak rendelkezésre az oltáshoz, és veszélyes káros anyagok sem kerültek a levegőbe. Ugyanakkor a város északnyugati részén már érkeztek panaszok folytogat füstszagra.

A minisztérium szóvivője szerint tévesek azok a beszámolók, amelyek szerint a lángok szomszédos épületeket is elértek volna. Ugyanakkor elismerte, hogy a lángoló ötszintes épület beomlása bármelyik pillanatban megtörténhet, ezért emelődaruk is a helyszínen vannak.

A TASZSZ egy névtelen forrása szerint az épület korábban hadiipari tevékenységnek adott helyet, állítólag az egyetlen orosz űrrepülőgépet, az egykori Buránt is részben itt állították elő és csak később vált raktárrá.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!