Előd
5 °C
11 °C

Putyin megdöngette a mellét: Még nem vetettünk be mindent!

2015.12.20. 01:11

Oroszország még többre is képes a szíriai terrorszervezetekkel szemben - ha szükséges.

- ígérte Vlagyimir Putyin szombaton, egy nappal az ENSZ szíriai béketervének elfogadását követően, mely továbbra is elismeri mind az amerikai, mind pedig az orosz légicsapások jogszerűségét a terrorista szervezetek ellen. A probléma csak ott van, hogy az oroszok valójában nem csak az IS vagy az an-Núszra Front egységeit és infrastruktúráját bombázzák, hanem mindenkiét, aki Aszad diktátor ellenfele. 

De Putyin a biztonsági- és hírszerzői szervezetek dolgozóinak a Kremlben tartott fogadásán nyilván nem ragadt le a részleteknél, inkább dicsérte a hatékony munkát és méltatta a modern eszközöket, melyeket bevetnek. És figyelmeztette a világot:

Szeretném megjegyezni, hogy még messze nem értünk képességeink végére. Még nem vetettünk be mindent, ami rendelkezésünkre áll. Vannak még tartalékaink - és ha szükséges, azokat is bevetjük. 

A CNN által megszólaltatott elemző, Jill Dougherty szerint Putyin beszéde tipikusan a titkosszolgálati-katonai hallgatóságnak kiporciózott keménykedő szózat volt

egy kis melldöngetéssel megfűszerezve

És közvetlen hallgatóságán túl nyilván Törökországnak is szólt, melynek Oroszország legalább kommunikációs fronton igyekszik törleszteni a novemberben lelőtt vadászbombázóért.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.