Karácsonykor halt meg a világ legkövérebb embere

2015.12.26. 15:18 Módosítva: 2015.12.26. 15:43

Meghalt a világ legkövérebb embere, a 38 éves mexikói Andres Moreno Sepúlveda, aki két hónappal ezelőtti gyomorszűkítő műtéte előtt 450 kilót nyomott. A férfi halálát szívinfarktus és hashártyagyulladás okozta - írja az MTI.

Andreas Moreno Sepúlveda gyomrának kétharmadát október végén távolították el, azóta sikerült 320 kilóra fogynia. Családja közlése szerint az volt a férfi terve, hogy a gyomorszűkítő műtétet követő egy évben 70-85 kiló közé fog lefogyni. A mexikói férfi túlsúlya miatt súlyos cukorbeteg volt, emellett magas vérnyomással is kezelték, halála előtt átesett már két infarktuson. Korábban minden diétázási próbálkozása kudarcot vallott.

Az egykori rendőr karácsony este lett rosszul az észak-mexikói Ciudad Obregónban található otthonában. Családja a tűzoltókat hívta segítségül, hogy megfelelően le tudják fektetni a férfit. Péntekre rosszabbodott az állapota, nehezen vette a levegőt, ezért a család kihívta a mentőket, de a férfi út közben meghalt.

Andreas Moreno Sepúlveda már születésekor sem számított átlagos súlyúnak, hat kilogrammot nyomott újszülöttként. Mindig súlyproblémákkal küzdött, húsz éves korában 170 kilót nyomott. Igazán azonban apja négy évvel ezelőtti halála után, depressziója miatt kezdett hízni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport