Ágoston
14 °C
31 °C

Nem lesz magyar nevű elnöke Amerikának

2015.12.30. 06:16

Befejezte a republikánusok elnökjelöltségéért folyó versenyét George Pataki. New York állam egykori kormányzója egyenes adásban jelentette be, hogy kiszáll a versenyből, amelyet fél éve már folyamatosan Donald Trump vezet – 35 százalék körüli támogatottsággal –, és amelyben Jeb Bush a kezdeti első helyéről a középmezőnybe csúszott le, öt százalék alatti eredménnyel.

A 70 éves Pataki tehát nem várta meg az első előválasztási fordulót, amelyre február 1-jén Iowában kerül sor – itt a Tea Partyhoz köthető Ted Cruz az esélyesebb az ingatlanmilliárdos Trumpnál. 

Pataki kilépése nem rendezi át alapvetően az erősorrendet, ugyanis még mindig 12 jelölt maradt versenyben – írta a Reuters. 

Lépése azonban egy folyamat elindítása lehet, amelynek célja, hogy egybe terelje azokat a szavazókat, akik nem Trumpra szavaznának. Pataki szerint a belemenős, a régi politikai elit helyett újat ígérő, a politikailag korrekt beszéddel látványosan szakító, bevándorlás- és muzulmánellenes milliárdos nem alkalmas az ország vezetésére.

A New York államot 12 éven át, 2006-ig vezető kormányzó a mérsékelteket képviseli a Republikánus Pártban, támogatja a fegyvertartás szigorítását és megengedőbb az abortuszkérdésben is.

Döntésével tehát nem csak Trumppal, de a szintén keményvonalas Ted Cruzzal szemben is szeretne támogatást nyújtani a még versenyben lévőknek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.