Péter, Pál
14 °C
30 °C

Kétszer is járt Magyarországon a szökevény párizsi merénylő

2016.01.05. 18:49
Salah Abdeslam szeptember 9-én és 17-én is járt a budapesti Keleti pályaudvaron a francia BFM TV információi szerint. A BFM szerint nem kizárt, hogy itt toborozta a november 13-i párizsi merényletek elkövetőit. Abdeslam lehet az egyetlen életben maradt merénylő. A nyomozók szerint Szíriába szökhetett.

Kétszer is jött bérelt autóval Belgiumból Budapestre Salah Abdeslam tavaly szeptember – közölte a francia BFM TV internetes oldalán. A csatorna úgy tudja, szeptember 8-án egy bérelt Mercedes-szel, szeptember 17-én pedig egy Audi A6-ossal érkezett Magyarországra. Első alkalommal a budapesti Baross térnél, másodjára a Thököly úton parkolt a Keleti Pályaudvar közelében. Mind a kétszer nagyjából két órán keresztül várakozott.

Az első alkalomról már régebben tudni lehetett: a belga RTL csatorna december elején számolt be Abdeslam budapesti útjáról. Ezt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón erősítette meg

Tudomásunk és feltételezésünk szerint a Keleti pályaudvarnál is járt, tudomásunk és feltételezésünk szerint a magyar állami regisztrációt megtagadó bevándorlókból csapatot toborzott és azokkal távozott az országból

salah2

– mondta el Lázár. Az Index forrásai szerint hasonló információkról számolt be a terrorelhárítás is az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt. A novemberi zárt ülésen állítólag arról is szó volt, hogy Abdeslamot a Keletinél fel is ismerték.

Szeptember 9-én Németországon és Ausztrián át tért vissza Belgiumba. Két társával, Samir Bouzidóval és Soufiane Kajallal együtt igazoltatták az osztrák hatóságok. A visszaúton nagyon sietett, volt, hogy 196 kilométer/órás sebességgel haladt. Szeptember 17-én két órán át parkolt a pályaudvar közelében.

A BFM TV úgy tudja, Abdelhamid Abaoud a terrortámadások ötletgazdája és szervezője azt mondta az unokahúgának, hogy a migránshullámmal tért vissza titokban Európába.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.