Az Iszlám Állam szimpatizánsa lőtt rendőrre Philadelphiában

2016.01.08. 22:40

Egy amerikai férfi többször rálőtt egy rendőrre Philadelphiában, magyar idő szerint péntek hajnalban. A 30 éves elkövető a vallomása szerint az Iszlám Állam nevében támadott. A rendőrségnek sikerült azonosítani az elkövetőt, Edward Archernek hívják és Yeadonban, Philadelphia egy külvárosában lakik.

A megtámadott rendőr, Jesse Hartnett épp a járőrautójában ült, amikor Archer  férfi odasétált, és minden előzmény nélkül lőni kezdett rá. Három lövés találta el, és súlyosan meg is sérült, a rendőrség szóvivője szerint több műtét is várhat rá. Ennek ellenére a lövések után a sérült rendőr még rádión segítséget kért, és ki tudott szállni az autójából is, hogy visszalőjön. El is találta a tettest, akit ezután a többi rendőr ártalmatlanított.

Allahot követem. Hűséget esküszöm az Iszlám Államnak, és ezért tettem, amit tettem.

– mondta a kihallgatása során Archer.

A rendőrség szerint az akció leginkább egy kivégzési kísérletre hasonlított. Archer  összesen 13 lövést adott le egy félautomata fegyverből, amelyet még 2013-ban loptak egy rendőr otthonából.  Az alábbi videón egy közeli biztonsági kamera képeit is bemutatja a rendőrség, amelyen látszik, az autóhoz lépő majd menekülni próbáló elkövető és az utána induló rendőr:

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport