Hajnalka
0 °C
14 °C

Kitiltottak egy kameruni diákot Dániából, mert túl sokat dolgozott

2016.01.08. 17:56

Dánia hazatoloncolt egy kameruni hallgatót az Aarhusi Egyetemről, mert túllépte a külföldi egyetemistáknak megengedett maximum munkaórák számát: heti 15 óra helyett 16 és felet dolgozott.

A harminc éves Marius Youbi villamosmérnöknek tanult, és az egyetem szerint a legjobb hallgatók között volt. A dán integrációs ügynökség decemberben közölte vele, hogy január 8-ig el kell hagynia az országot, csütörtökön repült vissza Kamerunba.

Az ügynökség vizsgálata szerint több olyan hét is volt, amikor az egyetem mellett takarítóként dolgozó Youbi elkövette a szabálysértést, és az sem hatotta meg őket, hogy éves átlagban rendben voltak a munkaórái.

Sajnálom és csalódott vagyok

– mondta a kameruni hallgató a reptéren. Főleg azt bánta, hogy négy és fél év munkája veszett kárba a kiutasítással.

Az egyetem a kiutasítás miatt hozzájárult, hogy Youbi vizsgáit előre hozzák, mindet teljesítette is gond nélkül. Az egyetem egyik oktatója is nyilatkozott, szerinte az egész egyetem teljesen igazságtalannak tartja a döntést, már csak azért is, mert Youbi EU-n kívüliként félévente majdnem kétmillió forintnak megfelelő dán koronát fizetett a tanulmányaiért. Egy petíció is indult a döntés elleni tiltakozásként, ezt mostanáig több mint 18 ezren írták alá.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.