Salamon
7 °C
13 °C

Nem szóltak a kórház dolgozóinak, hogy kezdődik a bontás

2016.01.08. 14:05

Egy kínai kórház munkásai és a bent fekvő betegek egy szép napon arra lettek figyelmesek, hogy buldózerek bontják az épületet. Mindenki hanyatt-homlok menekült a kórházból, de a romok alatt hat halott maradt. De ezek a halottak nem a lezuhanó törmelékeknek estek áldozatul, hanem már eleve a halottasházban hevertek. 

Így eltemetni a páciensek maradványait rendkívüli tiszteletlenség a halottakkal szemben. Sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet.

- nyilatkozta a Honan tartománybeli Csengcsou Egyetem négyes számú kórházának kommunikációs vezetője, Csang Jüan.

A kórház a helyi önkormányzatot vádolja azzal, hogy bontási munkálatokat rendeltek el, miután nem tudtak megegyezni az egészségügyi intézménnyel egy útépítési projekten - jelentette a Hszinhua állami hírügynökség alapján az MTI. Többen megsérültek a kórházi személyzetből, az egészségügyi felszerelésben esett anyagi kár közel 20 millió jüan (880 millió forint).

Hujcsi körzet tanácsa azonban állítja, hogy ők kérték a kórházat a halottasház és a CT-vizsgáló elbontására, de hiába. Sőt, a tanács szerint a munkásaik arról is megbizonyosodtak, hogy senki sincs az épületekben a bontás megkezdése előtt, így áldozatok sem voltak.

A hasonló erőszakos bontások elterjedt problémát jelentenek Kínában, ahol az önkormányzatok gyakran kezdenek ingatlan- és más fejlesztésekbe a gazdasági növekedés serkentése érdekében, és gyakran meg sem várják azt, hogy az ingatlanok megüresedjenek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.