Szabina
5 °C
11 °C

Most már tényleg azonosították a párizsi késes támadót

2016.01.08. 19:13

Egy Tarek Belgacem nevű tunéziai férfi volt az a késes támadó, akit lelőttek a rendőrök, miután "Allah Akbar!” felkiáltással rontott be egy párizsi rendőrkapitányságra csütörtökön – írja az AFP hírügynökség nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva.

Az AFP szerint a tettest a barátai azonosították, így derült ki, hogy valójában nem is marokkói, és nem is Sallah Alinak hívják. Ezt még 2013-ban állította magáról, amikor francia rendőrök lopás miatt vették őrizetbe. Mivel hajléktalan volt, és papírjai se voltak, akkor nem derült ki a valódi személyazonossága, így eleinte a mostani támadásnál is ezek a valótlan adatok derültek ki róla.

A férfi a támadáskor egy ártalmatlan robbanómellény-utánzatot viselt. Ez alatt volt egy mobiltelefon, amelyen arabul és németül is voltak üzenetek, ezeket még vizsgálják. Egy papírt is találtak nála, amelyre egy Abu Bakr al-Bagdadinak, az IS vezetőjének tett hűségnyilatkozatot írt. Ebben azt állította, bosszút akar állni a Szíria elleni támadásokért.

A férfi pontosan egy évvel a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás után támadt a rendőrségre, azonban a rendőrök még az épület előtt agyonlőtték. Francois Molins francia ügyész elmondta, hogy a körülmények ismeretében terrortámadásként kezelik a késes férfi támadását.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.