Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Tizenhét gyerek halt meg egy orosz légi csapásban

2016.01.11. 14:58

Legalább 12 gyermek és egy tanítónő halt meg az iskolájukat ért orosz légi csapásban az északnyugat-szíriai Aleppó tartományban, a felkelők kezén lévő Andzsara nevű településen – közölte az MTI. További húsz diák megsebesült. A halottak száma délutánra 17-re emelkedett.

A nyugat-aleppói Andzsara térségében heves harcok dúlnak az orosz légierő támogatásával bíró szíriai kormányerők és a felkelő csoportok között.

Eközben a SANA szíriai állami hírügynökség arról számolt be, hogy három gyermek vesztette életét a felkelők rakétatüzében a kormányerők ellenőrizte Aleppó város egy északi körzetében.

Moszkva tavaly szeptember végén indított légi hadműveleteket Szíriában Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányának kérésére. Az oroszok elvileg a "terroristák" ellen harcolnak, de a gyakorlatban inkább a szír diktátor ellenfeleit puhítják (akár terrorszervezethez tartoznak, akár nem). Ráadásul kevésbé ügyelnek a civil áldozatok elkerülésére, mint a nyugati légierők, ártatlan áldozataik száma  egyetlen hónap alatt is messze megelőzte  a már jóval régebb óta aktív amerikai-brit-francia szövetségét.

A 2011-ben kirobban szíriai konfliktusban eddig összesen több mint 260 ezer ember halt meg, és milliók kényszerültek elhagyni otthonaikat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.