Ágnes
-13 °C
0 °C

25 év után tudta meg, hogy születésekor összekeverték a kórházban

2016.01.13. 19:07

25 év után, egy véradást követően tudta meg egy osztrák lány, hogy a nő, akit addig az anyjának hitt valójában nem is őt hozta világra, születésekor ugyanis összekeverték egy másik babával a kórházban.

A felfedezés ugyan tavaly történt, az államügyész most úgy határozott, hogy az esetet nyilvánosságra kell hozni, írja az osztrák Local. A Kleine Zeitung szerint 1990 október tizenötödike és november huszadika huszadika között keverhettek össze két lány újszülöttet a grazi Egyetemi Kórházban.

Azóta egy felhívást is közzé tettek, amely arra kér mindenkit, aki a megnevezett időszakban, illetve a megnevezett kórházban született, vagy adott életet kislánynak, az fáradjon be hozzájuk egy ingyenes DNS-vizsgálatra.

A 25 éves lánnyal egyébként egy tavalyi vérvételt követően közölte a klinika, hogy egyik szülőjével sem azonos a vércsoportja, ezért biológiailag nem lehet az ő gyerekük. Később egy DNS-vizsgálattal igazolni is tudták, hogy tényleg nem azok az eredeti szülei, akiket annak hitt.

Az érintett család most a kórházat hibáztatja, a kórház viszont azzal védekezik, hogy jelen pillanatban semmilyen bizonyíték sincs arra vonatkozóan, hogy a személyzet valóban hibát követett volna el.

Az érintett családdal együtt mindent megteszünk, hogy megoldjuk ezt az ügyet. Amennyiben bebizonyosodna, hogy mi hibáztunk, a klinika nevében szeretnék elnézést kérni minden érintettől

– mondta a kórházat vezető Gebhard Falzberger, aki szerint az is elképzelhető, hogy a két kislányt már a kórház falain kívül cserélték össze.

A kórház egyébként az ügy kiszivárgása óta komoly belső vizsgálatot rendelt el – egyelőre eredmény nélkül. Azt is hozzátették, hogy manapság már rendkívül alacsony annak az esélye, hogy kórházakban újszülötteket keverjenek össze.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!