Emánuel
3 °C
12 °C

Terrortámadástól tartanak, rendőrségeket zártak be Belgiumban

2016.01.15. 17:13 Módosítva: 2016-01-15 17:14:04

Terrortámadásoktól tartanak Belgiumban a rendőrség egy évvel ezelőtti, két feltételezett terrorista halálával járó rajtaütésének évfordulóján, ezért hat rendőrőrsöt bezártak a kelet-belgiumi Verviers városában - írta a La Libre Belgique .

Vincent Corman, a régió rendőrkapitánya elmondta, hogy a biztonsági intézkedésre nem csak a rendőrök, hanem a polgári lakosság védelme érdekében is szükség van. Tájékoztatása szerint konkrét fenegetést nem kaptak, de ésszerűbbnek találták, ha a megnövekedett terrorfenyegetettség miatt csökkentik a lehetséges célpontok számát az évforduló körüli napokban.

A zárva tartó rendőrségi épületek nem jelentik a rendőrség csökkentett utcai jelenlétét sőt, a következő napokban megerősített járőrözést tartanak a rendőrőrsök január 19-i újranyitásáig.

Számmisztika

Frédéric Van Leeuw belga szövetségi ügyész egy héttel ezelőtt hívta fel a figyelmet az újabb lehetséges terrorista akciókra. Az ügyész szerint a terroristák dátumhoz köthető szimbólumokat keresnek, ezért tartotta elképzelhetőnek, hogy pénteken, január 15-én újabb támadásra számíthat Belgium.

Frédéric Van Leeuw elmondta, hogy a rendőrség figyel a szimbolikus dátumokra és felkészül az esetleges olyan támadásokra, mint amelyek például a Thalys nemzetközi gyorsvonat ellen kitervelt, de végül meghiúsított tavalyi támadás, vagy a brüsszeli zsidó múzeum ellen elkövetett, de a támadó halálával járó merénylet évfordulóján lehetnek.

Egy évvel korábban

A Belgium keleti országrészében található Verviers városában egy évvel ezelőtt terrorista sejtet számoltak fel a hatóságok a városban. A rendőrségi akció keretében két feltételezett terrorista vesztette életét, valamint nyolc embert vettek őrizetbe terrorista csoporthoz tartozás vádjával, akik közül négyen azóta is vizsgálati fogságban vannak.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!