Vilma
-7 °C
4 °C

Párizsi terrortámadás: elfogtak egy férfit Marokkóban

2016.01.18. 17:18

Őrizetbe vettek egy marokkói származású belga állampolgárt hétfőn a marokkói hatóságok, akinek köze lehetett a novemberben, Párizsban elkövetett terrortámadásokhoz. A marokkói kormány szerint a gyanúsított közvetlen kapcsolatban állt a támadókkal és "az egyik saint-denis-i öngyilkos merénylővel együtt utazott Szíriába".

A rabati külügyminisztérium a gyanúsított korábban az al-Kaidával szövetséges an-Nuszra front oldalán harcolt Szíriában, mielőtt az Iszlám Államhoz csatlakozott. A kormány szerint a férfi kiképzést kapott különféle fegyverek használatából és gerilla-hadviselésből, Szíriát Törökországon keresztül hagyta el, majd Németországon, Belgiumon és Hollandián keresztül jutott el Marokkóba.

A Dzs. A. monogramú gyanúsítottat január 15-én vették őrizetbe a Casablancától nem messze található Mohammedia városában.A párizsi terrortámadás elkövetői közül többen marokkói származású belgák voltak, így az akció kitervelője, Abdelhamid Abaaoud is, akit Marokkóból származó információk segítségével sikerült felkutatniuk a francia hatóságoknak pár nappal a merényletet követően. Korábban Abaaoud is dzsihadistaként harcolt Szíriában. A nyomozók szerint a most elfogott gyanúsított is ott került vele kapcsolatba.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.