Szabina
5 °C
11 °C

Fellázadt Merkel ellen a saját frakciója

2016.01.19. 13:48
Németországban az Angela Merkel kancellár vezette jobboldali CDU és a bajor testvérpárt, a CSU közös parlamenti frakciójából nagyjából százan sürgetnek azonnali irányváltást a kormány menekültpolitikájában.

A változást követelő CDU-s és CSU-s politikusok kedden eljuttattak egy levelet a kancellárnak, amelyben a kiszivárogtatott dokumentum szerint hangsúlyozzák, hogy szakítani kell a tavaly szeptemberben a Magyarországról elindult menekültek beengedéséről hozott döntés révén kialakult gyakorlattal, és vissza kell térni a jogszabályok szigorú alkalmazásához, írta az MTI.

A levelet nagyjából ötvenen írták alá, köztük hárman a CSU-tól. Ehhez azonban hozzá lehet számolni a CSU összes képviselőjét, hiszen a bajorok álláspontja régóta ismert: azonnali irányváltást sürgetnek - mondták a tiltakozó akció szervezői a hírportálok beszámolói szerint.

Ez alapján a 311 tagú CDU/CSU-frakció nagyjából egyharmada fordult szembe a Merkel-féle menekültpolitikával. 

Nehéz napokat él Angela Merkel. Eléggé megváltozott a közhangulat Németországban a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális zaklatások és rablások óta. Legalábbis ez derült ki  a ZDF országos közszolgálati televízió által közölt múlt heti felmérésből, amely szerint a németek többsége már azt gondolja, hogy az ország nem tud megbirkózni a menekültek nagy számával. Angela Merkel kancellár népszerűsége és menekültpolitikájának támogatottsága ezért nagymértékben csökkent.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!