Eleonóra
1 °C
7 °C

Eltűnt az al-Dzsazíra stábja Jemenben

2016.01.21. 20:46

Nyoma veszett a katari székhelyű al-Dzsazíra hírtelevízió tudósítójának és kétfős stábjának a heves harcok sújtotta közép-jemeni Taíz tartomány székhelyén, írja az MTI.

A jemeni húszi felkelők és a jemeni kormányerők közötti harcokat tudósító Hamdi al-Bukarival és stábjával, Abdel-Azíz asz-Szabrival és Munir asz-Szabaival hétfő este vesztette el a kapcsolatot az al-Dzsazíra. Elképzelhető, hogy a három tévést elrabolták.

A hírtelevízió közleményében felszólította a felelősöket, hogy engedjék szabadon a tévéseket, de nem közölték, kit gyanúsít az emberrablással. A jemeni konfliktusban az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a nemzetközi közösség által elismert, Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormánnyal.

A szaúdiak vezette katonai szövetség március óta hajt végre légi támadásokat a lázadók állásai ellen. A több alkalommal is meghirdetett tűzszünetet egyszer sem tartották tiszteletben a szemben álló felek. A polgárháborúban több ezren haltak már meg, nemzetközi humanitárius szervezetek szerint az ország humanitárius katasztrófa küszöbén áll. 

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.