Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Migránscsónak deszkáiból készült keresztet vett a British Múzeum

2016.01.22. 19:42

Egy felborult csónak deszkáiból készített két méter magas és nyolcvan centiméter széles keresztet vásárolt a londoni British Museum. A deszkák a még 2013. október 3-án Lampedusa partjai előtt szerencsétlenül járt hajóból származnak. A tragédiában 366-an vesztették életüket.

Az alkotást bevándorlók egy csoportja vitte magával múlt vasárnap, a migránsok világnapján a Szent Péter térre, ahol Ferenc pápa megáldotta azt.

Közben a szokatlanul enyhe téli időjárás miatt folyamatosan érkeznek emberek Afrika északi partjai felől. Jelenleg is az olasz partok felé tart az a 968 migráns, akiknek péntekre virradóra a Szicília és Észak-Afrika közötti tengerszakaszon kellett segítséget nyújtani. Akkor a nyolc gumicsónakkal Líbia partjaitól érkezők közül egy ember a tengerbe fulladt. A menekültek vészjelzést adtak le a náluk levő műholdas telefonnal, így találták meg őket. 

Angelino Alfano olasz belügyminiszter szerint Olaszországnak kötelessége a bajba jutott bevándorlók segítése és mentése, ugyanakkor hozzátette, hogy a menekültkérelemre nem jogosult bevándorlókat ki fogják utasítani.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.