Péter, Pál
14 °C
30 °C

Orosz hátszéllel előretörtek Aszad erői Szíria nyugati részén

2016.01.24. 16:52 Módosítva: 2016-01-24 16:53:42

A szíriai kormányerők elfoglalták a nyugat-szíriai Latakiában fekvő Rabíja városát, ami négy éve felkelő csoportok kezén volt, írja a BBC.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns ellenzéki szervezet szerint orosz erők is kulcsfontosságú szerepet játszottak Rabíja visszafoglalásában, légicsapásokkal is támogatták Aszad erőit.

Rabíját 2012-ben foglalták el a felkelők, és azóta több csoport, köztük a szíriai türkmének ellenőrzése alatt állt. Azonban egyes területeket az al-Kaida helyi fiókszervezete, az an-Núszra Front uralt.

Néhány nappal korábban az Aszadhoz hű erők bevették az ugyancsak Latakia tartományban fekvő Szalma városát, ami a szíriai hadsereg egyik legfontosabb katonai eredményének számít, amióta a Damaszkusszal szövetséges Oroszország tavaly szeptemberben megindította légicsapásait. A BBC szerint Aszad csapatai innen kiindulva a szomszédos Idlíb tartományban is támadásokat indíthatnak.

A szíriai kormányerők az utóbbi hónapokban Latakia, Aleppó és Deraa tartományokban jelentős katonai sikereket értek el, míg a felkelők például Hama tartományban foglaltak el területeket, írja az MTI.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!