Natália
-3 °C
7 °C

Halálra késeltek egy svéd menekülttábori dolgozót

2016.01.25. 17:50

Belehalt sérüléseibe egy 22 éves nő, akit egy svéd menekülttáborban késeltek meg, írja a Local. A mölndali menekült központban olyan 14-17 év körüli menekülteknek biztosítanak szállást, akik felnőtt gyám vagy rokon nélkül érkeztek az országba. A támadás oka egyelőre ismeretlen, de a többi bentlakónak sikerült lefognia a fiút, ameddig kiértek a rendőrök. A támadók korát és nemzetiség nem tette publikussá a rendőrség.

A gyilkosságot megelőzően az országos rendőrfőkapitány 4100 rendőrt és kisegítő személyzetet kért a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok deportálásához és a menekülttáborok biztosításához. Dan Eliasson rendőrfőnök azt is elmondta, hogy a helyzet nem volt ennyire súlyos fél évvel ezelőtt és ennek minden bizonnyal az lesz a következménye, hogy más munkákat kevésbé tudnak ellátni mint eddig. Az utóbbi időben megszaporodtak a rendőri hívások a menekültközpontok elleni gyújtogatások és támadások miatt.

A 9,8 millió lakosú Svédország több mint 160 ezer menedékkérőt fogadott be 2015-ben, közülük 25 ezer felnőtt kíséret nélküli fiatalkorú.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.