Hella
14 °C
27 °C

Horrorbaleset egy osztrák sípályán

2016.01.25. 21:46

Mindig összeszorul a gyomrom, amikor az utcán pórázon sétáltatott gyereket látok, annyira megvisel a látvány, meg hát abba se jó belegondolni, hogy a nagy túlféltés miként bosszulhatja meg magát később. De ami vasárnap egy tiroli sípályán történt, az a legpokolibb rémálomban se jöjjön elő.

A local.at híre szerint egy 42 éves férfi az ötéves lányával síelt Weerbergben, és egy hámot csatolt a kislányra, hogy síelés közben egy pórázzal magához rögzíthesse, nehogy a gyerek túlságosan felgyorsuljon. Amikor felszálltak a tárcsás felvonóra, a gyereket leoldotta, a pórázt pedig a saját nyakába akasztotta.

A tárcsás sílift használatakor az ember a síjén csúszik, és a drótkötél a lábai közé akasztott tárcsánál fogva húzza fel a hegyre. A kislány a végállomás előtt nem sokkal kiesett. A férfi maga is megpróbált kiszállni hogy segítsen neki, de a rugó a magasba rántotta az elengedett tárcsát, ami beakadt a nyakába hurkolt pórázba.

A nyakánál felakasztott férfit még vagy tíz méteren át vonszolta a sílift, mire a vészfék leállította. Közben nem kapott levegőt, leállt a szíve és elveszítette az eszméletét.

A balesetet nemcsak a kislány, hanem kamerán a sípálya egyik alkalmazottja is végignézte, és motoros szánnal azonnal a helyszínre rohant. A férfit sikerült újraéleszteni, helikopterrel egy innsbrucki kórházba szállították, ahol azóta is mesterséges kómában tartják. A kislány nem sérült meg.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.