Horrorbaleset egy osztrák sípályán

2016.01.25. 21:46

Mindig összeszorul a gyomrom, amikor az utcán pórázon sétáltatott gyereket látok, annyira megvisel a látvány, meg hát abba se jó belegondolni, hogy a nagy túlféltés miként bosszulhatja meg magát később. De ami vasárnap egy tiroli sípályán történt, az a legpokolibb rémálomban se jöjjön elő.

A local.at híre szerint egy 42 éves férfi az ötéves lányával síelt Weerbergben, és egy hámot csatolt a kislányra, hogy síelés közben egy pórázzal magához rögzíthesse, nehogy a gyerek túlságosan felgyorsuljon. Amikor felszálltak a tárcsás felvonóra, a gyereket leoldotta, a pórázt pedig a saját nyakába akasztotta.

A tárcsás sílift használatakor az ember a síjén csúszik, és a drótkötél a lábai közé akasztott tárcsánál fogva húzza fel a hegyre. A kislány a végállomás előtt nem sokkal kiesett. A férfi maga is megpróbált kiszállni hogy segítsen neki, de a rugó a magasba rántotta az elengedett tárcsát, ami beakadt a nyakába hurkolt pórázba.

A nyakánál felakasztott férfit még vagy tíz méteren át vonszolta a sílift, mire a vészfék leállította. Közben nem kapott levegőt, leállt a szíve és elveszítette az eszméletét.

A balesetet nemcsak a kislány, hanem kamerán a sípálya egyik alkalmazottja is végignézte, és motoros szánnal azonnal a helyszínre rohant. A férfit sikerült újraéleszteni, helikopterrel egy innsbrucki kórházba szállították, ahol azóta is mesterséges kómában tartják. A kislány nem sérült meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport