Piroska
-10 °C
1 °C

Meleg és transznemű migránsoknak nyílt szállás Nürnbergben

2016.01.25. 23:45
Mivé lesz így keresztény Európánk? - tehetné fel a kínzó kérdést Orbán Viktor, ha hétfő este az MTI híreit bújná.

Nürnbergben a Fliederlich nevű helyi leszbikus-meleg egyesület kibérelt egy üresen álló épületet, amelyben 25 embernek alakítottak ki szállást – írja a BR bajor tartományi rádió nyomán az MTI. Az első menedékkérők a jövő héten költöznek be. Egyikük egy leszbikus etiópiai, akit hazájában nemi identitása miatt bántalmaztak. Egy meleg iraki még rosszabbul járt: egy Nürnberg környéki befogadóállomáson állítólag ugyanazzal a homofób társasággal találkozott, akik szexuális irányultsága miatt már odahaza is meggyötörték.

A szállásra azért van szükség, mert a menedékkérőket ellátó intézményekben a muzulmánok egy része "sértésként éli meg a homoszexuálisok vagy transzneműek jelenlétét", akik így "állandó stresszben" élnek – mondta az egyesület egyik vezetője, aki szerint egész Németországban a nürnbergi lesz az első menekültszállás a szexuális kisebbségek tagjainak.

Az intézmény fenntartását a nürnbergi önkormányzat finanszírozza. A rászorulók az egyesülethez fordulhatnak segítségért, de az önkormányzat szociális osztálya dönti el, hogy ki költözhet be.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.