Nárcisz
5 °C
15 °C

Egy filmre kívánkozó korrupciós bohózat

2016.01.26. 09:28 Módosítva: 2016-01-26 10:00:57
Hírcsárdai magasságokban szárnyal a maláj miniszterelnök számláján landolt milliárdokat mosdató főügyészi magyarázat.

A The Wall Street Journal 2015 júliusában írta meg, hogy több mint 681 millió dollárt (195 milliárd forint) fizettek be Malajzia miniszterelnökének magánszámlájára. A jelentés nyomán tömegtüntetések kezdődtek az országban, az ellenzék azt állította, hogy a pénz állami befektetési alapokból származik, és valószínűleg kampánycélokat szolgál. 

Najib Razak kormányfő tagadta a vádakat, és arról beszélt, hogy összeesküvés áldozata lett. 

Malajzia főügyésze lefolytatott egy vizsgálatot az ügyben. Mohamed Apandi Ali bejelentette, hogy a maláj miniszterelnök magánszámlájára utalt horribilis össze a szaúdi királyi család magánadománya. 

A főügyész szerint 

nem indokolták meg, miért adományozták a pénzt Najibnak - ez az ő és a szaúdi királyi család ügye. 

Apandi Ali szerint az ügyészségi vizsgálat után megállapítható, hogy nem áll fenn korrupció gyanúja, és hozzátette, hogy a pénz nagy részét nem használták fel, és azóta már vissza is utalták Szaúd-Arábiába, foglalta össze az MTI. 

:)

:D

:-O

:---c

Malajziában egyébként sajátos hagyományai vannak a demokráciának. Az ország 1957-ben vált függetlenné, azóta megszakítás nélkül az Egyesült Maláj Nemzeti Szervezet nevű párt irányít, ennek tagja a mostani miniszterelnök is, aki ellen az Egyesül Államokban is zajlik egy korrupciós vizsgálat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.