Szabina
4 °C
12 °C

Napokig állt sorba az egészségügyi hivatal előtt, halálra fagyott

2016.01.27. 13:23

Meghalt egy Szíriából származó menekült, miután napokig fagyoskodott a berlini egészségügyi és szociális hivatal (Lageso) előtt, írja önkéntesek beszámolója nyomán a Local.

Megtörtént. Egy 24 éves szíriai férfi, aki napokig várt a mínuszokban a latyakban.

– írta a Facebookon Reyna Bruns, aki szerint a férfinak láza volt, reszketett, majd a mentőautóban leállt a szíve. Ezt egyelőre sem a Lageso, sem a rendőrség nem tudta megerősíteni a Spiegel Online szerint. De egy önkéntes azt állítja, ott volt a férfival a mentőautóban, amikor meghalt.

 

So. Jetzt ist es geschehen. Soeben ist ein 24-jähriger Syrer, der tagelang am Lageso bei Minusgraden im Schneematsch...

Posted by Reyna Bruns on Tuesday, January 26, 2016

Burns szerint emellett legalább négy nő elvetélt, miközben a hivatal előtt állt sorban. Mint írta, meg kellett volna előzni ezeket a tragédiákat, hiszen nem napok, hanem hónapok óta tudott, hogy milyenek a körülmények a hivatalnál. Emellett beszámol több újraélesztésről, szívrohamot kapó, elájuló emberekről.

A szintén önkéntes Diana Henniges szerint a menekült halálának egyértelmű oka: az elképesztő várakozási körülmények a Lagesónál. A nő szerint a férfinak influenzaszerű tünetei voltak, de még lázasan is jelentkeznie kellett a hivatalban. 

Az egészségügyi és szociális hivatalt számos kritika érte az elmúlt hónapokban, decemberben vezetőjét is leváltották. Henniges szerint ettől nem reális azt várni, hogy egycsapásra forradalmasítja a hivatal szervezettségét, irányítását. 

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.