Piroska
-12 °C
-2 °C

Ez Elton John törvénye!

2016.01.28. 23:10

Csütörtökön az azonos nemű párok élettársi kapcsolatát is szabályozó törvényjavaslatról vitázott az olasz szenátus. Érdekes módon Olaszország az egyetlen jelentős nyugati ország, ahol a melegek együttélését a jog semmilyen módon nem szabályozza – a hiányosság miatt már a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is elmarasztalta az országot.

Marilena Grassadonia, az Egynemű Szülők Társaságának elnöke szerint a melegjogi szervezeteknek nagyon résen kell lennie, de a vita alapjául szolgáló törvénytervezet mégis jó alapja lehet egyenjogúsági törekvéseiknek. 

A tervezet ellen kisebb csoport tüntetett a szenátus épülete előtt. Szerintük a jogszabály végül a melegházasság törvényesítéséhez fog vezetni, és ez számukra elfogadhatatlan. Giorgia Meloni szélsőjobboldali képviselő a melegjogokat is új megvilágításba helyezte, amikor nem az egyenlőség meglétét vonta kétségbe, hanem pont az egyenlőséget hiányolta:

Ez rendkívül képmutató törvény, a gazdagoknak szóló törvény. Olyan törvényről beszélünk, amely azoknak az egynemű pároknak teszi lehetővé az örökbefogadást, akiknek van pénzük külföldről adoptálni. Ez Elton John törvénye.

A római katolikus ország megosztott a kérdésben. A törvény ellenzői szombatra több tízezres megmozdulást terveznek "a Család napja" elnevezéssel.

(via Euronews)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.