Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Fizethet egy cég, amiért Észak-Koreába akart fegyvereket juttatni

2016.01.29. 11:26

125 ezer dollárra büntettek meg egy szingapúri céget, amiért segített abban, hogy Kubából Észak-Koreába juttassanak el fegyvereket tengeri úton. 

Decemberben a bíróság kimondta, hogy tavaly a Chinpo Shipping nevű vállalat megszegte az ENSZ Észak-Koreára vonatkozó embargóját. A vállalat 72 ezer dollárt fizetett egy szállítmányozási ügynökségnek azért, hogy egy észak-koreai hajó átkelhessen a Panama-csatornán. A Chong Chon Gang nevű hajó a papírok szerint tízezer tonna cukrot szállított, csakhogy a cukor alatt valójában fegyverek voltak elrejtve. A hajót a Panama-csatornán, átkelés közben állították meg a hatóságok, ekkor fedezték fel az elrejtett fegyvereket is. 

Kuba azt állította, hogy a fegyvereket Észak-Koreába, javítás céljából szállíttatta, de arra nem adott magyarázatot, hogy miért rejtették el azokat a cukorszállítmány alá. A szingapúri cég pedig azzal védekezett, hogy a fegyvereket nem háborús célra, hanem gyakorlatozásra használták volna Észak-Koreában, annak ellenére védekeztek így, hogy az embargó nem tesz a kettő között különbséget.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.