Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Az orosz kormánynak dolgozhattak a Bundestag szervereit megtámadó hekkerek

2016.01.30. 14:11 Módosítva: 2016-01-30 14:15:12

Az orosz katonai hírszerzésnek dolgozhattak azok a hekkerek, akik tavaly feltörték a német törvényhozás, a Bundestag szervereit, írja a Spiegel egy magasrangú német titkosszolgálati munkatárs közlésére hivatkozva.

Tavaly májusban derült ki, hogy hekkerek heteken át támadták a Bundestag belső hálózatát. Egy professzionális szoftver segítségével a Bundestag 14 szerveréhez szereztek hozzáférést. A Spiegel szerint az még mindig nem tudható, milyen érzékeny adatokhoz juthattak hozzá a támadók. 

Tavaly több hekkertámadás is történt hasonló forgatókönyv alapján. Támadás ért német vállalatokat és más NATO-tagállamokat is. A karlsruhei ügyészség titkosszolgálati ügynöktevékenység gyanújával folytat nyomozást. 

Mindez tovább rontja az amúgy sem rózsás orosz-német kapcsolatokat. A két ország kapcsolatát legutóbb egy 13 éves lány esete terhelte meg. A Németországban élő orosz lány azt állította, menekültek rabolták el és erőszakolták meg. Ugyan az egész történetet csak kitalálta, de  az ügyben az orosz külügyminiszter is megszólalt , az orosz média pedig azt bizonygatta, hogy a német rendőrség el akarta tusolni az ügyet, mivel az elkövetők menekültek voltak. 

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.