Piroska
-12 °C
-2 °C

Muszlim férfit késeltek meg Prágában

2016.02.01. 23:12

Vizsgálja a rendőrség a hétvégén elkövetett késes támadást, amely során egy kaukázusi származású, iszlám vallású, szír állampolgárt késeltek meg ismeretlen tettesek a cseh fővárosban. A férfi barátnője szerint a szombati támadást több fenyegetés is megelőzte, például a bántalmazott férfi autójára néhány nappal korábban horogkeresztet fújtak.

Az eset még szombat reggel történt Vršovice kerületben, amikor a megtámadott férfi kocogni indult. A két kopaszra borotvált támadó bevárta, és hosszú késekkel támadták meg. A férfinek sikerült részben elkerülni a szúrásokat, de a hasüregén sérülés érte, kórházba szállították. Később a kórházból saját lábán távozott.

Arról, hogy mi lehetett a támadás indítéka, a rendőrség egyelőre nem bocsátkozott találgatásokba, az esetet rögzítő videó-kamera felvételét most vizsgálják. Az idnes.cz hírportál ugyanakkor úgy értesült, hogy a támadók olyan szavakat kiabáltak, ami arra utalhat, hogy a késelés az áldozat vallása miatt következett be. A hírportál kiderítette: a férfi és barátnője az elmúlt hónapokban aktívan segítette a Csehországba érkező szír menekülteket.

A menekültek támogatása miatt többen ismernek, nyilatkozta a férfi barátnője, aki szerint mindketten folyamatos verbális támadásoknak vannak kitéve. A megkéselt férfi egyébként 14 éve él Csehországban, ahol az elmúlt hónapokban nőtt az ellenérzés a helyi muszlim közösséggel szemben. Egy közvélemény-kutatás szerint a csehek 60 százaléka ellenzi a menekültek befogadását. Csehországban hivatalosan 1500 muszlim él, nem hivatalosan tízszer többen.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.