Emil, Csanád
15 °C
30 °C

Tűz volt egy egyiptomi kórházban, többen meghaltak

2016.02.01. 17:07

Tűz pusztított hétfő reggel egy alexandriai kórházban, legalább négyen vesztették életüket a lángok között, huszonnyolcan pedig megsérültek - közölte az MTI.

A második legnagyobb egyiptomi városban található as-Surúk kórház radiológiai részlegében kiütött tüzet a helyi ügyészség szerint egy rövidzárlat okozta.

A kórházban súlyos hiányosságok mutatkoztak a munkavédelmi előírások betartásában, és a hétemeletes intézmény nem kapta meg a jogszerű működéshez szükséges engedélyt a belügyminisztérium tűz- és katasztrófavédelmi részlegétől.

A halálra égett négy emberre rázárult a kórház egyik mosdójának ajtaja.

A 10 tűzoltóautóval és 20 mentőautóval a helyszínre érkező mentőalakulatok a kórház sikeres kiürítésével egy jóval nagyobb katasztrófát előztek meg, az intézmény engedély nélkül működött.

Egy héttel a hétfői tűzeset előtt, ugyancsak egy alexandriai kórházban égési sérüléseket szenvedett egy néhány napos csecsemő, mert véletlenül túl magasra állították az inkubátor hőmérsékletét. Az eset csak azért nem torkollott tragédiába, mert a csecsemő apja riasztotta az orvosokat, miután gyermekét látogatván észrevette, hogy a baba egész háta megégett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!