Újabb légicsapást mértek az Iszlám Államra

2016.02.02. 09:15

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet több tucatnyi harcosa halt meg az Egyesült Államok vezette szövetséges haderő afganisztáni légicsapásaiban keddre virradóra, és egy rádióállomás is megsemmisült, írja az MTI.

Mike Lawhorn, az Egyesült Államok afganisztáni NATO-missziójának szóvivője elmondta, hogy két támadást hajtottak végre az ázsiai ország keleti részén található Nangarhar tartomány Acsin körzetében, míg a helyi tartományi kormányzóság közleményében négy csapásról adott hírt.

A légicsapások 29 szélsőségessel végeztek a helyi kormányzat szerint, és megsemmisítették a dzsihadisták által működtetett Kalifátus hangja nevű rádióállomás épületét is. A rádióadó Nangarhar tartományban szórta műsorát toborzási céllal.

Az afganisztáni közlemény szerint a támadások áldozatai között van a rádióállomás öt dolgozója, a szélsőségesek internetkampánnyal foglalkozó öt alkalmazottja, illetve az IÁ számos magas rangú tagja.

Helyi beszámolók szerint az amerikai drónok kedd reggel is Dzsalálábád és Acsin körzetet pásztázták.

A Pakisztánnal határos területeken számos összecsapásra került sor a szélsőségesek és az afgán biztonsági erők, illetve az őket támogató helyi milíciák között az utóbbi hónapokban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport