Vilmos
21 °C
36 °C

Szaúd-Arábia szárazföldi csapatokat küldene az Iszlám Állam ellen

2016.02.04. 23:31

Szaúd-Arábia kész szárazföldi csapatokat küldene Szíriába, hogy harcba szálljanak az Iszlám Állam ellen, írja a BBC. A szaúdi királyság szándékát a hadsereg szóvivője ismertette az Al-Arabiya tévécsatornának. Szerinte a koalíció sikerének érdekében a levegőben és szárazföldön egyaránt támadni kellene a terrorszervezetet.

Az  Iszlám Állam ellen küzdő nemzetközi koalíció eddig csak légi hadjáratot folytatott az Iszlám Állam ellen Irakban és Szíriában, de ha a koalíció úgy döntene, hogy szárazföldön is megtámadná a terroristákat, Szaúd-Arábia kész csatlakozni hozzájuk. A szaúdiak 2014 szeptemberében csatlakoztak a szíriai misszióhoz, és eddig mintegy kétszáz bevetésre küldték el harci gépeiket, írja az MTI is.

Úgy véljük, hogy nem a légi hadműveletek jelentik az ideális megoldást, hanem kombinálni kell szárazföldi műveletekkel. Eltökéltük, hogy harcolunk az Iszlám Állammal, és legyőzzük

– mondta Ahmed Aszeri dandártábornok a csatornának.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, John Kirby egyelőre nem kommentálta a nyilatkozatot. Azt mondta, nem szeretne semmit mondani egy olyan felajánlásról, amit még nem látott.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.