Egekben a fegyveres gyilkosságok száma Amerikában

2016.02.05. 17:50

Megdöbbentő számok szerepelnek az Egészségügyi Világszervezet frissen publikált  kutatásában, ami azt vizsgálta, hogy a többi fejlett országhoz képest hányszorosa a lőfegyverekhez köthető halálesetek száma az Egyesült Államokban. A vizsgálat a gyilkosságon kiterjedt többek között az öngyilkosságra és a balesetekre is. A kutatás a 2012-es év adataiból merített, ugyanis ez a legutolsó olyan év, amelynek az adatai teljes mértékben feldolgozottak. Ebben az évben az Egyesült Államokban 32 288 embert öltek meg lőfegyverrel.

A kutatásból kiderül, hogy a gyilkosságok száma több mint hétszerese a vizsgált országokhoz képest, míg a fegyveres gyilkosságok száma huszonötszörös. A 15 és 24 év közötti korosztály körében elkövetett gyilkosságok terén ötvenszeres a szorzó. 

A kutatást jegyző professzor, David Hemenway szerint az öngyilkosságok száma nem kirívó az Egyesült Államok területén, viszont szoros összefüggés van az adott állam fegyvertartási szabályainak szigorúsága és a fegyverrel elkövetett öngyilkosságok száma között. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport