Malvin
9 °C
25 °C

ENSZ-katonákra támadtak Maliban, többen meghaltak

2016.02.05. 17:11

Megtámadták az ENSZ erőit a Mali északi részén fekvő Timbuktuban, írja az MTI. Két terrorista felrobbantotta magát, további két támadó és egy mali katona meghalt, három megsérült.

Bár a támadásnak délután vége lett, a katonák folytatják a járőrözést.

Egy katonai parancsnok szerint aprólékosan előkészített, kettős merénylet történt, amelyet az ENSZ Maliban állomásozó missziójának (MINUSMA) nigériai kontingense ellen követtek el.

A szélsőségesek egyik járműve eltorlaszolta az utat a mali erők előtt, majd az autóban ülő terroristák felrobbantották magukat a MINUSMA tábora előtt. Ezután egy második jármű érkezett a helyszínre, amelyből a támadók lőni kezdtek.

A lövöldözés néhány órán keresztül tartott az egykori La Palmeraie szálloda környékén, ahol a MINUSMA egyik bázisa található.

A MINUSMA nigériai rendőri kontingense néhány nappal korábban kezdte meg áttelepülését egy másik ENSZ-misszió telephelyére, így a kéksisakosok többsége már nem tartózkodott a támadás helyszínén.

Mali északi részét 2012 márciusában iszlamista lázadók szállták meg, és az év végéig az ellenőrzésük alatt tartották, céljuk a központi kormány megdöntése volt. Egy francia vezetésű hadművelettel űzték ki őket onnan, de a fegyveres konfliktus nem szűnt meg, és az ott maradt francia csapatok az ENSZ-erőkkel szövetségben azóta is próbálják stabilizálni az országot.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!