Judit
-2 °C
8 °C

A nemzetközi vadászlobbi jutalmazta Semjén Zsoltot

2016.02.06. 09:47

Az Év nemzetközi törvényhozója díjat (International Legislator Award) adták át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek az amerikai székhelyű vadászati világszervezet (SCI) Las Vegas-i konvencióján - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Havasi közölte, hogy a kormányfő helyettese, aki az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, a vadvilág megőrzésének előmozdításáért és a fenntartható vadászat szabadságának támogatásáért vehette át az elismerést pénteken. 

Havasi szerint a konvención nagy számban vettek részt az Egyesült Államok vezető gazdasági és politikai személyiségei, akik előtt Semjén Zsolt ismertette az új magyar vadászati törvényt, és meghívta a nemzetközi szervezetet a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra.

Bár az MTI hírében nem szerepel, ezt a díjat a Safari Club International nevű nemzetközi vadászlobbi adományozta Semjének. A szervezet nyíltan vállalja, hogy politikai lobbitevékenységet folytat. Azért lobbizik, hogy olyan törvények szülessenek, amelyek a vadászoknak kedveznek, emellett természetesen vad-és állatvédelemmel is foglalkoznak. 

A szervezet olyannyira lobbicsoport, hogy még büszke is arra, milyen - a vadászoknak kedvező - törvényeket sikerült átnyomniuk az amerikai törvényhozásban. Például azt, hogy a jegesmedve trófeákat Kanadából át lehessen vinni az Egyesült Államokba. A lobbiszervezet Facebook-oldalán több olyan kép is van, ami a díjátadón készült - bár Semjén egyiken sem látható. 

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.