Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Rakéta alakú lehet Észak-Korea műholdja

2016.02.06. 14:47

Módosította a "műhold" felbocsátásának lehetséges időpontjait Észak-Korea, szombati tájékoztatása szerint arra február 7. és 14. között kerül sor - közölte a japán és a dél-koreai kormány az MTI szerint.

Mint arról már korábban írtunk, Phenjan hivatalosan február 8 és 25 közötti időponttal egy "műhold felbocsátását" jelentette be a londoni székhelyű Nemzetközi Tengerészeti Szervezetnek, illetve a Nemzetközi Távközlési Egyesületnek (ez a két szerv az illetékes műhold-felbocsátásoknál), de minden külföldi szakértő egyetért abban, hogy valójában egy ballisztikus rakétát akarnak tesztelni. A projekt ellen azonnal tiltakozott Japán és Dél-Korea.

Észak-Korea a műhold felbocsátásáról néhány héttel azután számolt be, hogy a nemzetközi közösség által elítélt újabb kísérleti nukleáris robbantást hajtott végre. Az ENSZ határozatai mindenféle nukleáris és ballisztikusrakéta-programot tiltanak a vele ellenséges országokat rendszeresen katonai megtorlással fenyegető Phenjan számára. A világtól elzárkózó phenjani diktatúra az közölte a világszervezettel, hogy űrprogramja tisztán tudományos célokat szolgál.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!