Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Sötétkék kő végzett az indiai sofőrrel, vizsgálják, meteorit volt-e

2016.02.08. 17:20

A dél-indiai Tamilnádu állam főminisztere, Dzsajalalitha Dzsajaram szerint a buszsofőrrel egy becsapódó meteorit végzett az állam egyik felsőoktatási intézményének területén - írta az MTI. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, és a kórházba szállítás közben meghalt.

A buszsofőr az egyetem menzájához közeli füves területen állt, amikor a rejtélyes robbanás történt. A robbanás idején apró kráter keletkezett a területen, és néhány ablak is betört. Két kertész és egy diák is megsérült.

A helyszíni vizsgálatokkor egy gyémántra emlékeztető sötétkék követ találtak.

Kezdetben arra gyanakodtak, hogy építési munkálatokból véletlenül hátramaradt robbanékony anyagok okozták a detonációt, de amikor nem találtak  robbanóanyagot a környéken, elkezdték vizsgálni a meteoritelméletet. A teória megerősítéséhez még elemezni kell a mintákat, amelyeket várhatóan kedden gyűjtenek be az Indiai Asztrofizikai Intézet munkatársai.

Az International Comet Quarterly című tudományos folyóirat szerint legutóbb 1825-ben jelentettek be meteoritbecsapódás okozta halálesetet.

Simon Goodwin, az angliai Sheffield Egyetem szakértője szerint a meteorit okozta halálesetek ritkák, mivel a világűrből származó kőzetdarabok elégnek, amikor keresztülszáguldanak a Föld légkörén, vagy az óceánban, vagy távoli területeken landolnak.

Három évvel ezelőtt egy nagyjából 17 méter átmérőjű meteor robbant fel Közép-Oroszország felett: a robbanás következtében betörtek az ablakok, megrongálódtak az épületek és mintegy 1200 ember sérült meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.