Judit
-2 °C
8 °C

Beletört az FBI bicskája egy telefonba

2016.02.10. 19:18

James Comey, az FBI vezetője szerdán arról beszélt a Szenátus nemzetbiztonsági bizottsága előtt, hogy még mindig nem tudják feltörni az egyik San Bernardinó-i támadó telefonját, és ez nem egyedülálló jelenség, mert egyre gyakoribb, hogy a bűnözők titkosítást használnak, hogy rejtve maradjanak a rendőrség szemei elől, írja Sky News.

Már két hónap telt el a San Bernardinó-i támadás óta, ahol egy pár 14 ember megölt, 21-et pedig megsebesített.  Az FBI nyomozói a támadás előtt és utána sem tudták rendesen lekövetni a két támadó, Tashfeen Malik és Syed Rizwan Farook mozgását, amikor lövöldözni kezdtek egy egészségügyi dolgozóknak tartott munkahelyi banketten. A telefonban található adatok alapján kiderülne, hogy a pár kommunikált-e másokkal a támadás előtt a terveiről.

A rendőrök szerint Tashfeen Malik a Facebookon álnéven posztolta az Abu Bakr al-Bagdadinak tett hűségesküjét a támadás előtt. A Los Angeles Times pedig arról írt, hogy a mészárlás férfi résztvevője kapcsolatban állt legalább két tengerentúli szélsőséges szervezet, köztük az al-Kaidához köthető szíriai an-Núszra Front embereivel. Egy szövetségi igazságügyi tisztségviselő az országos terjesztésű amerikai lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy a 28 éves Syed Rizwan Farooknak volt "valamiféle kapcsolata" az an-Núszra Front mellett a szomáliai al-Shabaab csoporttal is. A lap szerint ugyanakkor nem világos miféle kapcsolat volt ez és kivel tartotta fenn Farook.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!