38 éves magyar nőt öltek meg egy müncheni luxuslakásban

2016.02.11. 12:54 Módosítva: 2016.02.11. 13:01

A múlt héten egy 38 éves magyar nő holttestét találták meg egy müncheni luxuslakásban. A gyilkossággal a nő testvérét gyanúsítják, akit Magyaroszágon tartóztattak le, írja a Süddeutsche Zeitung.

A nő holttestét múlt hét kedden az isarvorstadti városrészben lévő lakásában találták meg. Az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A lap nem közli a nevét, de a német Bild szerint Elvira S.-nek hívják az áldozatot.

A nő kilenc éve élt Németországban, kezdetben München mellett. Nála 30 évvel idősebb férje több sikeres vállalkozás tulajdonosa volt Puchheimben és Wolfratshausenben. A cégben a nő is résztulajdonos volt. A férfi 2014-ben halt meg. A házaspárnak nem volt gyermeke.

Férje halála után a nő egy müncheni luxuslakásba költözött. Gyakran járt Magyarországra látogatóba, itt talált új párt is magának. A német rendőrség ezért a nyomozásnál elsősorban magyarországi kapcsolatait igyekezett felderíteni, írja a német lap.

A müncheni bérelt lakás egy acélkapuval és állandó portaszolgálattal őrzött épületben volt. A rendőrség abból indult ki, hogy az áldozat ismerte a tettest, és maga engedte be a lakásba.

Tudható volt az is, hogy a nő a bérelt ingatlanból egy saját lakásba akart költözni. 36 éves testvére azért érkezett Magyarországról Münchenbe, hogy segítsen neki.

A rendőrség szerint elképzelhető, hogy a gyilkosság indítéka a nő végrendeletében keresendő. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport