Tünde
15 °C
26 °C

Az utolsó pillanatban tépte le magáról a robbanómellényt

2016.02.11. 21:11

Megrémült, nem akart embereket ölni, ezért inkább letépte magáról a testére erősített robbanószerkezetet egy fiatal nigériai lány, akit a Boko Haram iszlamista terrorszervezet fegyveresei arra kényszerítettek, hogy két másik társával öngyilkos merényletet kövessen el egy menekülttáborban – erről számoltak be csütörtökön a nigériai hatóságok.

A 14 év körüli lánynak abban a keddi támadásban kellett volna felrobbantania magát, amiben két másik társa besétált a Nigéria északkeleti részén fekvő Borno állam fővárosától 85 kilométerre fekvő menekülttáborba, és több száz, ételért sorban álló ember közvetlen közelében felrobbantotta magát. A merényletben ötvennyolc ember halt meg és hetvennyolcan megsebesültek. A táborban olyan emberek élnek, akiknek a Boko Haram miatt kellett elhagyniuk az otthonaikat.

A harmadik merénylő lány viszont megrémült a gondolattól, hogy embereket kell megölnie, és inkább letépte magáról a robbanómellényt és elmenekült, amint kiért a Boko Haram tagjainak látóteréből. A lányt végül a helyi önvédelmi erők járőrei találták meg, akiknek mindent elmesélt és elvezette őket az eldobott robbanómellényhez is. Később pedig a Boko Haram több tervezett terrorakciójáról is beszámolt a hatóságoknak.

A Boko Haram iszlamista felkelése hat éve indult Nigéria északkeleti részén, ami eddig 20 ezer ember életét követelte és 2,5 millió ember tett hajléktalanná. 2015 elején a terrorista szervezet jelentős területeket foglalt el három északkelet-nigériai szövetségi államban, támadásait pedig kiterjesztette a szomszédos államokra is. Csád, Niger és Kamerun segítségével a nigériai hadsereg az utóbbi időben visszaszorította a lázadókat. A frakciókra töredezett csoport ezért a közelmúltban gerillahadviselésre tért át: falvakat rohant le, üzletek, piacok, buszpályaudvarok és iskolák ellen intézett támadásokat.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!