Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Hat gyerek meghalt, amikor építési törmelék zuhant az iskolabuszukra

2016.02.11. 11:25 Módosítva: 2016-02-11 11:27:59

Hat középiskolás fiatal meghalt, három ember pedig megsérült csütörtök reggel a nyugat-franciaországi Rochefort településnél, amikor az iskolabuszukra rázuhant egy teherszállító járműről leesett fémdarab.

A buszon 17-en utaztak (15 középiskolás és két sofőr), a buszt vezető sofőr és két fiatal súlyosan megsérült, de nincsenek életveszélyes állapotban, nyolcan sértetlenül úszták meg a balesetet, írja az MTI. Az építési törmeléket szállító kamiont vezető sofőrt már kihallgatták, nem fogyasztott alkoholt.

Szerdán két gyerek halt meg, és hét sebesült meg, amikor a jeges úton megcsúszott és felborult az iskolabuszuk a kelet-franciaországi Jura hegységben, Montbenoit kisvárosnál.

Francois Hollande francia államfő közleményben fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóival és biztosította őket a nemzet szolidaritásáról. "A kormány minden támogatást megad a rochefort-i baleset áldozatai családjainak és osztozik fájdalmukban" - írta a Twitteren Ségolene Royal közlekedési és környezetvédelmi miniszter.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.