Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Az orosz pátriákra már megérkezett, várja a pápát

2016.02.12. 00:05

Kirill orosz pátriárka megérkezett Havannába, ahol történelminek minősített találkozót tart Ferenc pápával, a katolikus egyház fejével, majd körutat kezd Latin-Amerika két másik országában.

A pátriárkát a havannai repülőtéren Raúl Castro kubai elnök, valamint állami és egyházi méltóságok fogadták. Kirill a leszállópályán adott rövid nyilatkozatában kiemelte a sziget és Oroszország barátságának és együttműködésének hosszú múltját, és emlékeztetett rá, hogy negyedszer jár Kubában, bár csak most először az orosz egyház vezetőjeként. A pápával péntekre beütemezett találkozójáról nem beszélt.

Ferenc pápa pénteken érkezik rövid megállóra ugyanerre a repülőtérre, ahol az 1054-es egyházszakadás után először találkozik a két egyház feje. A megbeszélést kétórásra tervezik, és utána közös nyilatkozatot adnak ki.

Kirill Raúl Castro elnökkel is tart egy hivatalos találkozót. Vasárnap Havannában misét mond orosz ortodox hívőknek, akik mintegy 15 ezren élnek a szigeten. Programjában van „a szovjet internacionalista katona" emlékművének a megkoszorúzása is. További útján Paraguayt és Brazíliát keresi fel, írja az MTI.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.