Emánuel
3 °C
12 °C

A német férfi levelet írt az anyának, miután elrabolta és megölte a gyerekét

2016.02.13. 23:29 Módosítva: 2016-02-14 00:56:28

Levélben fejezte ki együttérzését a családnak az a német férfi, aki tavaly nyáron elrabolt, megerőszakolt, majd meggyilkolt egy hatéves kisfiút. A levelet nem sokkal a gyermek meggyilkolása után küldte, amikor még semmit nem lehetett tudni a kisfiú sorsáról, és a tettes sem volt meg. Ez a férfi volt az, aki októberben egy menekült kisfiút is elrabolt. Őt szintén meggyilkolta.

A 6 éves Elias tavaly július 8-án kiment a potsdami házuk előtti játszótérre. Anyja egy óra múlva hívta, hogy jöjjön vacsorázni, de a kisfiúnak nyoma veszett. A gyermeket hónapokon át hiába keresték. Önkéntesek százai kutattak után, átfésülték a környékbeli erdőt és a folyót is.

Potsdamer Neuesten Nachrichten most azt írja: a gyermek elrablója és gyilkosa, a 32 éves Silvio S. nem sokkal a kisfiú eltűnése után levelet írt az anyának, amiben részvétét fejezte ki neki amiatt, hogy "a kisfiút megfojtották". A férfi cinikus módon a levelet a haveli temetkezési vállalat címéről adta fel. A levelet azonban rosszul címezte meg, így az soha nem jutott el az anyához. A posta visszaküldte azt a feladónak, azaz a temetkezési vállalatnak.

A temetkezési vállalat tavaly augusztus elején adta át a levelet a rendőrségnek. A rendőrségen a levelet grafológus szakértő vizsgálta meg, és DNS-nyomokat is rögzítettek rajta, de ez alapján nem sikerült a férfi nyomára bukkanni.

Furcsa, hogy  erről a levélről akkor egyáltalán nem tett említést a rendőrség. A nyilvánosságban a kisfiút továbbra is eltűntként kezelték, képe újra és újra megjelent az újságokban, sőt egy repper egy dalt is írt róla.

A férfi azután bukott le, hogy tavaly október elsején Berlinben a menedékkérőkkel foglalkozó hivatal udvarán fogott kézen egy családjától elkeveredett, 4 éves bosznia-hercegovinai kisfiút. Hazavitte magával, többször megerőszakolta, és már másnap megfojtotta. A gyermek holttestét először a házuk tetőterében rejtette el, majd az autójába rakta és egy Berlinhez közeli településen hagyta.

A kisfiút kézen fogva vezető férfiról felvételeket készítettek a köztéri kamerák, de ezek nem voltak jó minőségűek. Amikor férfi anyja másnap meglátta a képet az újságban, mégis felismerni vélte a fiát. Rá is kérdezett nála, nem ő van-e a képen, és fia már akkor bizonytalan választ.

A rendőrség hetekkel később jobb minőségű fotókat is közzétett, az anya ezek alapján már egyértelműen felismerte a fiát, és értesítette a rendőrséget.

Ezután találták meg október 29-én a nyomozók a férfi kocsiját a boszniai kisfiú holttestével. Silvio S. a kihallgatásán a 6 éves Elias meggyilkolását is bevallotta. Az ő holttestét egy hétvégi telken találták meg elásva.  

A büntetlen előéletű férfi biztonsági őrként dolgozott. Szomszédai szégyenlős és félénk embernek ismerték. Barátnője nem volt. Jelenleg igazságügyi elmeorvosi vizsgálat alatt áll, hogy büntethetőségéről döntsenek.  

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.