Emőke
8 °C
19 °C

Ölelkező halott párt találtak a romok alatt

2016.02.13. 08:24

Szombaton 116-ra emelkedett az egy héttel azelőtti tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma, és az utolsó áldozatot is kiemelték a Tajnan városi toronyház romjai közül - írja az MTI a helyi média beszámolói alapján. Pénteken több mint 30 holttestet emeletek ki a romok alól, köztük egy egymást ölelő fiatal házaspárt. A mentők a helyszíni beszámolók szerint könnyek között próbálták az egyetemistákat szétválasztani.

A holdújévet közvetlenül megelőző katasztrófa idején a 16 emeletes épület lakóinak sok rokona is ott tartózkodott. A hajnali órákban a 6,4-es erősségű földmozgás következtében körülbelül 380 emberrel dőlt oldalára a lakóház. A földrengés által legsúlyosabban érintett Tajnan városban több mint 10 épület dőlt romba, vagy rongálódott meg súlyosan. A sérültek száma 550 körül volt.

Őrizetbe vették a leomlott épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, és két másik vezetőt, akiket a felhasznált építőanyagok nem megfelelő minősége és az építtetés egyéb körülményei miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.