Előd
5 °C
11 °C

A brit önkormányzatoknak tilos az izraeli termékek bojkottja

2016.02.15. 18:34

A brit kormány hétfőn bejelentette: megtiltja a közpénzből gazdálkodó szervezeteknek, hogy bojkottálják a „nem etikus” vagy bármilyen más izraeli termékeket. A bojkott „megmérgezi és polarizálja a vitát, gyengíti az integrációt és táplálja az antiszemitizmust” – írják közleményükben, amely szerint a bojkott árthatna a brit exportnak és a nemzetközi kapcsolatoknak.

A leicesteri tanács 2014-ben az izraeli telepeken készülő termékekkel szemben hirdetett bojkottot, míg a skót kormány erőteljesen ellenzi az általuk illegális kolóniáknak nevezett helyekről származó termékek vásárlását, igaz, a tilalom a nagyfokú autonómiát élvező skót kormányzatra nem vonatkozik.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője üdvözölte, hogy a brit kormány nem engedélyezi, hogy az önkormányzatok Izrael-ellenes intézkedéseket hozzanak. A brit Munkáspárt szerint viszont a döntés a helyi demokrácia ellen intézett támadással ér fel. „Ez a kormányzati tiltás azt is megakadályozta volna, hogy az önkormányzatok fellépjenek a dél-afrikai apartheid ellen” – idézi a baloldali ellenzék bírálatát az MTI összefoglalója.

A brit kormány ugyanakkor tudatta: a jövőben is ragaszkodik az izraeli telepekről származó termékek pontos címkézéséhez, hogy a fogyasztók vásárláskor tájékozott döntést hozhassanak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!