Eufrozina, Kende
8 °C
22 °C

Az Egyesült Arab Emírségekben tudják, mi kell a népnek: boldogságügyi miniszter

2016.02.16. 00:17

Az Egyesült Arab Emírségek az ENSZ 2015-ös jelentése szerint a világ huszadik legboldogabb országa volt, de van még mit javítani a helyzetükön, gondolták, ezért létrehozták a boldogságügyi miniszter posztját, amit a múlt hét óta Ohood al-Rumi tölt be. Al-Rumi a 29 tagú kabinet nyolc női miniszterének egyike lett ezzel, a feladata pedig „a kormány politikájának alakítása az emberek elégedettségének és a szociális javak elősegítésének céljával.”

Al-Rumi mellett többek között új toleranciaminisztert, és egy 22 éves ifjúságügyi minisztert is kineveztek a kormányba, amelynek eltökélt célja, hogy a jövőre, a fiatalságra, a boldogságra, az oktatás fejlesztésére, és a klímaváltozás elleni harcra fókuszáljon.

Venezuela viszont intő példa lehet a boldogságügyi reformokra törő Egyesült Arab Emírségek előtt: 2013-ban pont a dél-amerikai ország volt az ENSZ szerint a 20. legboldogabb a világon, amikor létre hozták a legfőbb szociális boldogság miniszerének posztját, ezután viszont két év alatt romlott a helyzet az országban, hiszen a 2015-ös felmérés szerint már csak a 23. legboldogabb ország volt Venezuela. Magyarország ugyanezen a listán a 104. helyen áll.

Ki legyen a magyar boldogságügyi miniszter?

  • 161
    Kis Grofó
  • 137
    Torgyán József
  • 87
    Kövér László
  • 84
    Sas József
  • 68
    Oravecz Nóra