Emberi mulasztás okozta a németországi vonatbalesetet az ügyészség szerint

2016.02.16. 14:32

Az ügyészség szerint emberi mulasztás okozta a vonatbalesetet Bajorországban múlt héten, melyben 11 ember halt meg. Az áldozatok 24 és 59 év közti férfiak voltak, gyerekek a farsangi szünet miatt nem utaztak a vonaton, írja a BBC.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy forgalomirányító tiszt felelős a balesetért. Ha betartotta volna a szabályokat, nem ütköztek volna egymásnak a vonatok.

- mondta Wolfgang Giese, a traunsteini ügyészség vezetője az MTI szerint. A 39 éves férfi ellen eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

A forgalomirányító szabad jelzést adott az egyik vonatnak, míg a másik is az egypályás szakaszon volt, így a két szerelvény elkezdett egymással szemben haladni.

Amikor a vasutas észlelte, hogy hibázott, megpróbálta megelőzni a katasztrófát, de már késő volt.

Farsangi szünet volt, ezért nem voltak gyerekek a vonaton

Több mint 80-an sérültek meg, amikor két vonat összeütközött Bad Aibling közelében. A baleset Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre történt a Holzkirchen-Rosenheim egyvágányos vasútvonal egy éles kanyarulatában, erdős területen. A vonatvezetők valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre - mondta korábban Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter.

A Bad Aibling-i volt a legsúlyosabb vonatbaleset Bajorországban 1975. június 8. óta, amikor Warngaunál összeütközött két gyorsvonat. A katasztrófában 41 ember halt meg. Németország egészét tekintve legutóbb 2011. január 29-én történt a keddihez foghatósan súlyos vonatszerencsétlenség, akkor a Magdeburg melletti Hordorfnál egy személyszállító vonat tehervonattal ütközött, tízen meghaltak, 23 ember megsérült. Az eddigi legnagyobb németországi vonatszerencsétlenség 1998. június 3-án történt az alsó-szászországi Eschedénél, ahol kisiklott egy nagysebességű távolsági személyszállító vonat (ICE), a balesetben 101 ember meghalt és 88 súlyosan megsérült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport