Vencel
7 °C
24 °C

Emberi mulasztás okozta a németországi vonatbalesetet az ügyészség szerint

2016.02.16. 14:32

Az ügyészség szerint emberi mulasztás okozta a vonatbalesetet Bajorországban múlt héten, melyben 11 ember halt meg. Az áldozatok 24 és 59 év közti férfiak voltak, gyerekek a farsangi szünet miatt nem utaztak a vonaton, írja a BBC.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy forgalomirányító tiszt felelős a balesetért. Ha betartotta volna a szabályokat, nem ütköztek volna egymásnak a vonatok.

- mondta Wolfgang Giese, a traunsteini ügyészség vezetője az MTI szerint. A 39 éves férfi ellen eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

A forgalomirányító szabad jelzést adott az egyik vonatnak, míg a másik is az egypályás szakaszon volt, így a két szerelvény elkezdett egymással szemben haladni.

Amikor a vasutas észlelte, hogy hibázott, megpróbálta megelőzni a katasztrófát, de már késő volt.

Farsangi szünet volt, ezért nem voltak gyerekek a vonaton

Több mint 80-an sérültek meg, amikor két vonat összeütközött Bad Aibling közelében. A baleset Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre történt a Holzkirchen-Rosenheim egyvágányos vasútvonal egy éles kanyarulatában, erdős területen. A vonatvezetők valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre - mondta korábban Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter.

A Bad Aibling-i volt a legsúlyosabb vonatbaleset Bajorországban 1975. június 8. óta, amikor Warngaunál összeütközött két gyorsvonat. A katasztrófában 41 ember halt meg. Németország egészét tekintve legutóbb 2011. január 29-én történt a keddihez foghatósan súlyos vonatszerencsétlenség, akkor a Magdeburg melletti Hordorfnál egy személyszállító vonat tehervonattal ütközött, tízen meghaltak, 23 ember megsérült. Az eddigi legnagyobb németországi vonatszerencsétlenség 1998. június 3-án történt az alsó-szászországi Eschedénél, ahol kisiklott egy nagysebességű távolsági személyszállító vonat (ICE), a balesetben 101 ember meghalt és 88 súlyosan megsérült.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!