Malvin
9 °C
25 °C

Megszökött az iskolalátogató leopárd Indiában

2016.02.16. 11:18

Múlt héten 134 iskolát bezárattak a dél-indiai Karnataka állam fővárosában, Bengaluruban, miután három leopárdot is láttak az egyik iskola közelében napokig, ráadásul az egyik be is merészkedett az egyik intézménybe, és több embert megsebesített. A CNN cikke szerint az állat, amelyik bement az iskolába, most megszökött az állatkerti ketrecéből.

Bár biztonsági kamerás felvétel nincs a szökésről, de többen is látni vélték, ahogy a közel 100 font súlyú hím leopárd átugrik a kerítésen. Egyelőre nem tudják, hol lehet, vélhetően az állatkert körüli nemzeti parkban bujkálhat.

A múlt héten lakott területen szabadon kóborló állatok közül az egyiket a vadvédelmi hatóság szakemberei fogták be. A hatóság szóvivője szerint a hím leopárd úgy juthatott be az iskolába, hogy átugrotta az udvart az erdőtől elválasztó falat. Az állatot végül befogták, és a közeli állatkertbe szállították. Innen szökhetett most meg. Indiában mintegy 14 ezer leopárd él. Mivel élőhelyük egyre fogy, egyre több állat merészkedik az emberi települések közelébe.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.