Piroska
-12 °C
-2 °C

Döglött kígyót tekert a transznemű áldozat nyaka köré

shutterstock 220175551
2016.02.17. 19:26

A göteborgi bíróság szerdai döntése alapján négy évet kell javítóintézetben töltenie annak a 16 éves fiúnak, aki tavaly ölte meg transzszexuális áldozatát, majd a nyaka köré egy halott kígyót tekert. A fiatalkorúnak ezen felül kártérítést kell fizetnie a hozzátartozóknak, majd miután büntetését letöltötte, ki fogják utasítani az országból, írja a svéd Local.

A észak-afrikai származású elkövető a rendőrségi kihallgatások során állítólag sírva mesélt a történtekről, és azt mondta, önvédelemből végzett az áldozattal, mert az szexuálisan zaklatta. A fiú hajléktalanként élt az utcán, amikor a gyilkosság estéjén a vörös hajú nőnek öltözött áldozat (aki a biológiai neme szerint férfi volt) odalépett hozzá, és ruhákat, élelmet, valamint zuhanyzási lehetőséget kínált neki. A fiatalember elfogadta az ajánlatot, ám amikor a lakásba értek, a vendéglátója állítólag megpróbálta megerőszakolni.

A rendőrség ennek ellenére olyan felvételeket talált a gyilkos mobiltelefonján, amelyen az volt látható, ahogy a szexuális hovatartozása miatt szitkozódva ordibál az áldozattal, akinek holttestét később a párja találta meg, a nyaka köré egy inget és egy halott kígyót tekerve.

A fiút az elhunyt körme alatti DNS-minták alapján sikerült azonosítani. A lakásban a gyilkosság ideje alatt egy 19 éves fiatalember is tartózkodott, őt bűnrészességgel vádolják.

A göteborgi bíróság az ítélet kihirdetésekor azt is hozzátette, hogy ha az elkövető nagykorú lenne,  életfogytiglani börtönbüntetést kapna.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.