Hella
14 °C
27 °C

Majdnem félméternyi hó hullott Ottawában

2016.02.17. 06:23
Rekordmennyiségű hó hullott a kanadai fővárosban, Ottawában, ahol hatvankilenc éve volt utoljára ekkora havazás - közölte a helyi meteorológiai intézet.

Negyvenhat centiméternyi hó hullott helyi idő szerint kedden hajnaltól estig. A korábbi rekordot 1947. március 2-án mérték, akkor 40,6 centiméternyi hó lepte be a várost, írta az MTI.

A havazás folytatódott. Az előrejelzések szerint a hó vastagsága elérheti az ötven centimétert is. A meteorológusok korábban csak 20-40 centi hóra számítottak a környéken.

A havazás miatt hatalmas úttorlaszok keletkeztek, helyenként háromsávos utakon csak egy sáv járható. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy ne használják járműveiket.

A közösségi közlekedés egyelőre még jár, de elég nagy késéssel. Reggel törölték az iskolabusz járatokat, és nincs kizárva, hogy szerdán a kanadai fővárosban zárva maradnak az iskolák.

Az ottawai repülőtéren több tucatnyi járatot töröltek. Az utasokat felkérték, hogy mielőtt a reptérre indulnak, tájékozódjanak járatukról. Egyes állami intézmények dolgozóikat hamarabb elengedték munkahelyükről.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.