Beáta, Izolda, Lea
8 °C
20 °C

Elfogták a lengyel könyvtárost, aki lefejezett egy nyelvtanárnőt

2016.02.18. 14:03

Letartóztatták csütörtökön Máltán a brutális gyilkosság elkövetésével gyanúsított, európai körözés alatt álló lengyel könyvtárost, aki vélhetően lefejezett egy fiatal nyelvtanárnőt, írja az MTI.

Tíz napja, február 8-án írtunk arról, hogy európai elfogatóparancsot adott ki a varsói bíróság egy könyvtáros ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy lefejezett egy nyelvtanárnőt. A harmincas éveiben járó feltételezett elkövető, Kajetan Poznanski a hatóságok szerint egy nyugat-európai országba szökött. Ewa Leszczynska-Furtak, a lengyel főváros törvényszékének szóvivője szerint a férfi a bűnügyi és pszichiátriai nyilvántartásokban nem szerepel, mégis nagyon veszélyesnek tartják.

635902667000117816
Fotó: fakt.pl

A 27 éves könyvtáros, Kajetan Poznanski ellen azután adták ki Europol-körözést, hogy a tűzoltók egy felgyújtott varsói lakásban folytatott vizsgálatok során egy lefejezett nő maradványaira bukkantak. A nyomozás során kiderült: az áldozat egy fiatal nyelvtanárnő, aki lakásán adott olaszórákat. Poznanski a gyanú szerint ott fejezte le szamurájkarddal, a holttestet taxival szállította el saját otthonába, amelyet később felgyújtott. A tett után külföldre szökött.

Poznanskit szerdán vették őrizetbe Málta fővárosában, La Valettában. Máltai rendőrök fogták el, lengyel nyomozók jelenlétében. Lengyelországnak való kiadatása néhány héten belül várható - számolt be róla a varsói ügyészség szóvivője.

A lengyel rendőr-főkapitányság a szerdai őrizetbe vétel után közölte: Poznanski valamelyik észak-afrikai országba készült továbbutazni Máltáról, ahova Németországon és Olaszországon keresztüljutott el. Ezt az útvonalat és máltai tartózkodási helyét az általa hagyott "telekommunikációs nyomok" révén tudták azonosítani.

A gyanúsított eddig nem szerepelt a lengyel bűnügyi és pszichiátriai nyilvántartásokban. Miután Lengyelországba érkezik, pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá. Az ügyészség szerint ha bebizonyosodik bűnössége, életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetik.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!